MinaVidi

BalatonKids

Igazi csemege bodzarajongóknak: rántott bodzavirág

2019. május 16. 06:17 - MinaVidi

Egészen különleges édesség a rántott bodza avagy bundázott bodzatányér. Igazából eléggé megosztó is tud lenni. Volt olyan kolleganőm, aki a kóstolóra kínált falatot egy-az-egyben kiköpte. :-) A különleges ízek kedvelőinek viszont - szerencsére köztük vannak saját gyerkőceim is - igazi csemege a roppanós bundában rejtőző édes bodzavirág! Lássuk, hogyan készül!

img_20190512_205104.jpg 

Gyűjtsünk szép sűrű virágzatú bodzatányérokat, 10-15-öt. Óvatosan mossuk le, majd szárítsuk meg finoman papírtörlővel. Ezután készítsünk palacsintatésztát családi receptünk szerint. Ha az nincs, itt van egy: 

Hozzávalók: 

  • 15 deka liszt
  • 2 tojás
  • 2 kanál cukor
  • csipet só
  • 3 deci tej
  • 1 deci szódavíz

A lemosott, megszárított virágokat mártsuk a tésztába a zöld száránál fogva, majd hagyjuk kicsit lecsöpögni.

img_20190512_205254.jpg

Ezután mehet a forró olajba. Ha nem lepi el, fordítsuk meg, amikor kezd aranybarnára pirulni. Porcukorral tálaljuk. Kifinomultak szitálhatják a porcukrot. Mi a rusztikus stílus kedvelői vagyunk: értsd lusták vagyunk szitálni, viszont imádunk ráharapni a porcukorgömbökre. :-) A zöld szárakat nem kötelező megenni, bár a zsengébbeknél fel sem tűnik, hogy zöldet eszünk. 

Rántott bodzánk frissen az igazi, bodzaszörp-rajongók egyenesen imádni fogják a ropogós bundájú bodzavirágokat! 

img_20190512_205406.jpg

Jó étvágyat!

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook oldalához, ahol további ötleteket találsz családi barkácsolásokhoz, játékokhoz, meséléshez és balatoni programokhoz!

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://minavidi.blog.hu/api/trackback/id/tr9414822528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2019.05.16. 21:49:37

Tudom ajánlani a rántott akácvirágot is!

MinaVidi 2019.05.17. 15:58:08

@élhetetlen: Köszönöm a tippet! És az ugyanúgy készül? Palacsintatésztába kell mártani?

élhetetlen 2019.05.17. 16:07:18

@MinaVidi: Igen. és, ha meghagyod a fürt szárát, akkor azt lehet fogni, és lerágcsálod körbe a virágokat.

MinaVidi 2019.05.17. 16:19:04

Köszönöm, ki fogom próbálni! :-)